Frågor och svar

Vem kan ansöka om ett ID06-konto?

Alla företag kan ansöka om ett ID06-konto hos Areff Systems
Tänk på att det är företaget som betalar den anställdes lön och arbetsgivaravgifter som har rätt att beställa ID06-kort, det är alltså inte tillåtet att beställa ID06-kort till exempelvis inhyrd personal och underentreprenörer. Skulle företaget bryta mot dessa regler blir företaget uteslutet ur ID06 vilket innebär att aktivt ID06-konto och ID06-kort spärras.

Ansökan

Hur går ansökningen till?
Här finner du vår ansökningsblankett. Fyll på med efterfrågad information tillsammans med Registreringsbevis ifrån Bolagsverket, Registerutdrag ifrån Skatteverket (max 1 månad gamla) samt eventuell företagslogotype.

Vi behandlar er ansökan inom 24 timmar

Efter vi kontrollerat din ansökan om ID06konto hos oss på Areff skickas ett mail med Delgivningsbeslut till den ansökande parten. Delgivningsbeslutet skall då skrivas ut och undertecknas utav firmatecknaren och skickas tillbaka till oss med post.

När Areff har det undertecknade delgivningsbeslutet aktiveras era inloggningsuppgifter i Areffs ID06 webshop. Uppgifterna om inloggning skickas till er via mail. Nu kan ni enkelt beställa ID06 kort till era anställda direkt i webshopen.

ID06kort och webshop

Hur fungerar Areffs ID06 webshop?
Logga in på Areffs webshop med de inloggningsuppgifter du fått av Areff.

Vid beställning i vår webshop laddar ni upp personbild, filformat skall vara jpg. och bilden får vara max 2 Mb stor, och matar in personuppgifterna. Ni kommer även kunna beställa korthållare till era kort. Ni kan också återanvända data från en gammal beställning i en ny beställning, allt för att er hantering ska gå så smidigt som möjligt.

Priser & Leveranser

Vad kostar det?
Registreringsavgift 550:- (engångsavgift)
ID06-kort  149:- /kort * Inkl frakt med PostNord


Beställer du ditt kort innan 12.00 skickas det ifrån oss samma dag! (Helgfri mån - fre)

Alla beställningar som placeras innan 12.00 en helgfri vardag skickas från oss samma eftermiddag.
Självklart vill vi hjälpa dig att få ditt kort så snabbt som möjligt, är det ännu mer brådskande så ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

Sveriges Byggindustriers avgifter för aktiva ID06-kunder


ID06 Företagsanslutning, obligatorisk årsavgift
Årsavgift för företag med 1-10 aktiva kort 500 :- per år
Årsavgift för företag med 11-50 aktiva kort   1000:- per år
Årsavgift för företag med 51> aktiva kort 1500:- per år

2018-04-01 kommer årsavgiften att debiteras av ID06 AB
Här finner du mer information gällande detta.

Hur får jag min företagslogo på ID06-kortet?
Företagslogon bifogas vid Ansökan om ID06 konto. Det går bra att ändra eller lägga till en företagslogo i efterhand mot en kostnad av 225:-
Maila logon i .jpeg format till id06@areff.se märk ditt mail med företagsnamn och organisationsnummer. Observera att ändring eller tillägg endast kan göras utav firmatecknare eller delegerad beställare.

Hur förlänger jag mitt ID06-kort?
Det går inte att förlänga ett ID06-kort utan utan man måste beställa ett nytt ID06-kort.
För att "förnya" ett ID06-kort måste man som användare logga in på sitt ID06-konto och sedan klicka på flicken Orderstatus --> Levererade. Under denna sida ser ni alla företagets beställningar som gjort. Klicka sedan på beställningsnummer tills att ni hittat bilden på personens ID06-kort. Där finns knappen "kopiera" som ni sedan ska klicka på för att använda samma bild och uppgifter. Därefter kan ni lägga er beställning i varukorgen och beställa ID06-kortet.

Hur kan jag kontrollera om ett kort är aktivt?
På ID06s officiella hemsida kan du kontrollera om ett kort är AKTIVT eller EJ AKTIVT. Gå till följande länk: http://www.id06.se/kortkontroll

Hur spärrar jag ett ID06-kort?
Ett ID06-behörighetskort ska spärras i följande fall:
-När kortet har blivit stulet eller på annat sätt försvunnit
-När kortet har blivit förstört och oanvändbart
-När kortinnehavaren slutat på företaget
För att spärra kortet kontakta Areff via mail: id06@areff.se

Uppsägning av ID06konto

Hur säger jag upp kontot?
ID06 kontot gäller tills vidare och upphör endast när någondera part aktivt säger upp det. En uppsägning kan göras när som helst, detta genom direktkontakt med Areff Systems AB via e-mail: id06@areff.se

Görs uppsägningen i samband med debiteringen av den företagsanpassade årsavgiften, skall detta göras innan förfallodatumet på fakturan gått ut.

I de fall då fakturan gällande den företagsanpassade årsavgiften inte överklagas inom förfallotiden, debiteras kunden för kostnaden över den nästkommande 12 månaders perioden.

Support
Har du inte hittat svaret på din fråga - kontakta oss!

id06@areff.se eller tel. 0455-616 006.

Vi har öppet helgfri måndag – fredag 08.00 – 16.30
Du använder en gammal webbläsare!

Av säkerhetsskäl har vi valt att inte stödja din webbläsare och kan därför inte garantera att sidan kommer funka helt som det är tänkt.

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare snarast.

 

×